Het processysteem

Process control

Of u nu actief bent in de chemische, petrochemische of olie- en gassector, u zult baat hebben bij een procescontrolesysteem. In deze sectoren kunnen veel processen met elkaar verweven zijn als u niet over een goed systeem beschikt. Procesbeheersing vereist kritisch denken en hard werken. U realiseert het zich misschien niet, maar al het extra werk dat in deze sectoren wordt verricht, vindt zijn oplossing in automatisering.

Elke sector is voor zijn dagelijks overleven en upgraden afhankelijk van technologie. Maar ook als u niet direct in de petrochemische sector actief bent, hebt u een procesbesturingssysteem nodig als u op de concurrerende markt wilt overleven. Tijd is geld, en elke minuut die niet wordt gebruikt, verlies je. Maar met een goed systeem in combinatie met de juiste PLC kunt u tijd besparen en de efficiëntie in het werkproces verhogen.

Tijd besparen

Tijd is geld, wat het ook moge zijn. De eerste stap naar meer efficiëntie en productiviteit in uw werkproces is dus het verminderen van de downtime. Eenvoudig gezegd komt downtime neer op het verlies van time-on-data, wat een belangrijke bron van risico is in elk werkproces. Door ervoor te zorgen dat de downtime zo veel mogelijk wordt beperkt, ondersteunt u de langere procescyclus.

Gegevensverlies is geen realiteit in elke moderne organisatie, maar toch moet u ervoor zorgen dat het niet meer dan af en toe gebeurt. Stelt u zich eens voor hoeveel tijd u zou kunnen besparen: in plaats van gegevens te verliezen door een hardwarestoring, zou u tijd kunnen besparen en betere back-upprocedures kunnen implementeren. Dit kan betekenen dat dynamische back-upprocedures moeten worden ingevoerd, maar het kan ook betekenen dat de bestaande systemen in bedrijf moeten blijven terwijl een nieuw back-upsysteem wordt ingevoerd. Een nieuw systeem kan een betere oplossing zijn, afhankelijk van uw risicotolerantie en mogelijkheden.

Verhoogde productiviteit

Het lijdt geen twijfel dat PLC’s het werkproces versnellen. Maar dit is slechts één van de aspecten waarmee u rekening moet houden als het gaat om PLC-efficiëntie. Andere aspecten zoals doorvoer, modelcontrole, ishment control en procesoptimalisatie moeten ook worden overwogen. Als u echt geïnteresseerd bent in het verhogen van de productiviteit van uw bedrijf, moet u ervoor zorgen dat al deze aspecten worden geoptimaliseerd.

Zorgen dat u het juiste PLC-systeem hebt, is de eerste stap om al deze factoren te optimaliseren. Om echt te begrijpen wat het PLC-systeem voor u kan doen, moet u de mogelijkheden en de capaciteiten ervan bestuderen. Hiervoor moet u misschien met een PLC-realisator om de tafel gaan zitten. De beste plaats om te beginnen is door uzelf af te vragen welke PLC-mogelijkheden u nu al hebt. Als u de mogelijkheid hebt om instructies naar een specifieke locatie uit te voeren, kunt u het belang van de PLC inzien. Als u momenteel een handmatig proces hebt, zou een analyse van uw huidige machinegegevens op basis van artikelgebruik een goed begin zijn.

Amorectische Realiteit

Het papieren of elektronische verslag van een project kan gemakkelijk zijn om in te loggen, maar het is moeilijk om het op te schrijven op een manier die gemakkelijk te begrijpen is. Tekortkomingen en fouten kunnen door PLC-operatoren worden geanalyseerd met behulp van software, die vervolgens in staat is orders op een meer geautomatiseerde en foutloze manier te produceren.

De software biedt vele mogelijkheden om de kwaliteit van het product te verbeteren en de time-to-market te minimaliseren. Het PLC-systeem kan zo worden geprogrammeerd dat kleine onnauwkeurigheden continu worden gecorrigeerd om ervoor te zorgen dat de real-time productie zo goed mogelijk is.

Een real time commando kan als een jojo van de ene instructie naar de andere gaan. Het PLC-systeem is in staat om hetzelfde basisconcept en dezelfde communicatiehoek naar een ander “prestatieniveau” te tillen, dat al lang niet meer het geval is bij traditionele handmatige verwerking.

Gemakkelijk te gebruiken

De eenvoudig te gebruiken PLC maakt het eenvoudig om nieuwe machines aan het systeem toe te voegen. Sluit de machine aan en druk op de knop die de operator al kent en begrijpt.

Prestaties: Een zeer nuttige functie van de PLC is de gevoeligheidsregeling. Hiermee kan de operator nauwkeurig de energie instellen die nodig is voor de gewenste werking. De energie kan op een lager of hoger niveau worden ingesteld, waardoor een definieerbare vermindering van het energieverbruik mogelijk wordt. Hoe lager het energieniveau, hoe meer de machine energie zal verbruiken en hoe korter de opdracht zal duren.

Lees meer:
Control Systems
Instrumentation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.